Raspberry Pi DestekGenel (5)Raspberry Pi Nedir?Raspberry Pi, kredi kartı büyüklüğünde, televizyona da bağlanabilen, bir masaüstü bilgisayarın yapabileceği hemen her şeyi yapabilen, usb ve ethernet girişine de sahip bir mini bilgisayardır. Nereden Satın Alabilirim?
Şuan için Türkiye içinde satış gerçekleştiren resmi distrübitör SAMM market’tir. Ayrıca hızlı ve esnek gönderim için robotistan‘ı da tavsiye edebiliriz. Farnell’in mevcut sadece, adı da Yıldırım Elektronik. Farnell / Element 14 sayfasından Türkiye için kişisel alımlarda oradan alabilirsiniz. Ayrıca Raspberry Pi’nin diğer resmi tedarikçileri olan RS components ve Allied Electronics‘den de ürünü satın alabilirsiniz. Ayrıca Farnell, Yıldırım Elektronik ve Türkiye Fiyatları konusunda hazırlanan şu yazıyı da mutlaka incelemenizi öneririz. Standart bir kullanım için en az 5 volt 1 amper ya da daha yüksek akım sağlayan bir güç kaynağı lazım. Özellikle USB’den güç alan hard diskler çok güç emeceğinden bu konuda size elektrik beslemeli ve Raspberry Pi’yi destekleyen bir usb hub ile bağlayabilirsiniz. Fiyatı?
Şuan satışta olan B modeli 35 dolara satılmakta. Neler Yapabilirim Bu Cihazla?
Tamamen hayal gücünüze kalmış :). İsterseniz bir Linux dağıtımı ekleyebilirsiniz, isterseniz Firefox OS kurabilirsiniz, isterseniz XBMC dağıtımlarını kurup bir media centera dönüştürüp film/dizi/müzik izleyebilirsiniz, isterseniz de genişletme kartları ile ledli ufak projelerinizi hazırlayabilirsiniz. Teknik Sorular (3)A ve B modeli farklı donanımlara sahiptir. Raspberry Pi ölçüleri 85.60mm x 53.98mm x 17mm, şeklindedir (SD kart girişine tam boyutlu SD kart takınca bir kısmı dışarı çıkmakta, bu da boyutu az olsa da yükseltebilmekte). Fansız olan bu cihazın ağırlığı ise 45 gramdır. Raspberry Pi’ye kuracağınız muhtemelen olacak olan linux dağıtımı zaten güncel bir kernel içereceğinden pek çok donanımı otomatik olarak destekleyecektir. Yalnız usb wifi adaptör (wireless dongle), HDMI-DVI adaptörleri gibi donanımlarda her şey taktığınız gibi çalışmayabilir. Bunun için elinux.org da şöyle bir liste var: http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals Listede test edilmiş hemen hemen tüm donanımlar mevcuttur. -Türkçe Dilinde Destek için: Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız. Bu içerik 16.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 745 kez okundu.
|