2.RoboTrak'ı gerçekleştirdik!

2.RoboTrak açılış konuşması sonrası
''Trakya Üniversitesinin Yükselen Değeri'' Ar-Ge Bilişim Topluluğu olarak geçen sene ilkini düzenlediğimiz bu sene ise 2.sini düzenleyerek gelenekselleştirdiğimiz ve ulusal çapta düzenlediğimiz 2.RoboTrak'ı gerçekleştirdik. 12 Mayıs'ta gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Metin AYDOĞDU, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve yarışmacılar katıldı.

Etkinlik başlangıcında topluluğumuzun Başkanı Emrah KILIÇ bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada çalışmalarımızdan bahsedip Ar-Ge Bilişim Topluluğunun nasıl ''Trakya Üniversitesinin Yükselen Değeri'' olduğunu anlattı. Ardından topluluğumuzun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Korhan CENGİZ yaptığı konuşmasında topluluk olarak öğrencilerin yeni teknolojiler ile tanışmasını önemsediğimizi belirterek düzenlediğimiz yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün DOĞRU'da bir konuşma yaparak Ar-Ge ve inovasyonun ülkemiz için öneminden bahsederek katılımcılara teşekkür etti.

Son olarak konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK'ün yaptığı konuşmada bu yarışmanın artık üniversitemiz için gelenekselleştiğini belirterek katılan ekiplerin robotlarının her öğrencinin kendi kodu ve imalatı olduğunu söyledi. Bu yıl robot yapımında malzemelerin öğrencilere üniversitemiz tarafından karşılandığını belirtti ve katılımcıların hepsinin aslında birer galip olduğunu belirterek yarışmanın kaybedeninin olmadığını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından çizgi izleyen, mini sumo, sumo ve serbest kategoride robotlar yarıştı. Yarış sonrasında verdiğimiz ödüller ile sevinç yaşayan yarışmacılara başarı belgeleri verdik ve diğer yarışmacılara da katılım belgelerini verdik. Bu seneki yarışmamıza katılan yarışmacılara teşekkür eder. Düzenleyeceğimiz diğer RoboTraklara sizleri de bekleriz.

Ek Resimler
Bu içerik 12.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1146 kez okundu.