Hakkımızda

Başkanımız Emrah Kılıç önderliğinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Ar-Ge Bilişim Topluluğunu kurduk. Kendimize yeni nesil teknolojilerle çalışan ve yeni nesil teknolojileri kullanan günümüz cihaz, sistem ve yazılımlarını anlayabilen, kullanabilen ve geliştirebilen bireyler yetiştirmeyi, özellikle de okulumuzun bazı teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni nesil sistem tasarımlarını gerçekleştirerek, Mühendislik Fakültesinde yürütülen eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmayı; Yeni nesil sistemlerin çalışması geliştirilmesiyle ilgili bilimsel ve ticari faaliyetler gerçekleştiren sektörde önde gelen ticaret ve bilim insanlarının yer aldığı eğitim, seminer, sempozyum vb. faaliyetler düzenleyerek, topluluk üyelerimizin ve üniversitemizin öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkılar sağlamayı amaç edindik. Bu amaçlar doğrultusunda kurullan ilk yılda üniversitemize ait İlk Robot Yarışması olan RoboTrakya'yı gerçekleştirdik.

1. RoboTrakya

Bu sene de yine ilk kez Üniversitemizin bünyesinde Arduino üzerine Workshop açtık.

Arduino Eğitimi

Mobil Robotlar konulu seminer verdik.

Mobil Robot konulu Seminerimiz

23 Nisan 2015'te İpsala MYO'da açılan Mekatronik Labaratuvarını inceledik. Robot yarışmaları için senkronizasyon yapıp eksiklerimizi konuşarak RoboTrak için gerekli listeleri yapmaya gittik.

İpsala 2014-2015 gezisi

İlk gezimizi 23 Ekim 2014'te Tredaş (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.)'ın çalışma alanına düzenleyip Elektrik ile ilgili bilgi aldık.

TREDAŞ A.Ş.

EEMKON'a katıldık.

EEMKON

Ulusal düzeyde gerçekleşecek olan 2. RoboTrak için Meslek Yüksek Okulları ve Saray içinde tanıtım yaptık.

Keşan MYO

Yenilenen Logomuz ile yaptığımız ve yapacağımız "Dinamik Çalışmalar"la Üniversitemizin Yükselen Değeri olduk.

Logomuz

İşte Biz Buyuz. Sizleri de güzel Edirnemizin, üniversitemizin topluluklarından olan ve Türkiyemizin kalkınmasındaki büyük adımlardan biri olan Ar-Ge Bilişim Topluluğuna bekleriz.

Saygılarla,
Ar-Ge Bilişim Topluluğu Ekibi.

Bağlantılarımız
Web Sitemiz
Youtube Kanalımız
Twitter Hesabımız
İnstagram Hesabımız
Facebook Hesabımız
Facebook Grubumuz
Google Plus Hesabımız
Google Plus Topluluğumuz ve Forumumuz

Bu içerik 02.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 548 kez okundu.