Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Çöp Elektrik Üretim Tesisi Teknik Gezisi


Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı AR-GE Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte mühendis adayları hem tesisi gezdiler hem de tesis hakkında yetkililerden önemli bilgiler aldılar.

Edirne katı atık düzenli ve depolama bertaraf tesisini ziyaret eden Trakya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri çöpten üretilen elektriğin hangi koşullarda tüketiciye ulaştığını hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tesisin Elektrik Elektronik mühendisi Erhan Altuntaş ve Elektrik teknisyeni Cem Doğan tesisi ziyaret eden Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı AR-GE Bilişim Topluluğu öğrencilerinin sorularını cevapladı ve elektrik üretiminde büyük öneme sahip olan metan gazının çöp içerisinden oksijene temas etmeden nasıl elektrik motorlarına taşındığı hakkında bilgi verdiler.

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı AR-GE Bilişim Topluluğunda görevli olan Malik Enes Özbek Edirne katı atık düzenli ve depolama bertaraf tesisi ziyaret etme amaçlarının çöpten nasıl elektrik üretildiğini arkadaşlarıyla birlikte bunu yerinde görmek istedikleri söyledi.



Resim

Resim



Teknik gezimiz ile ilgili Edirne Televizyonu tarafından yapılan haberi inceleyebilirsiniz:
Mühendis Adayları Katı Atık Tesisini Gezdi 
https://www.youtube.com/watch?v=VH7iJj3haFk

Bu içerik 11.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 662 kez okundu.