Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Gezisi

Trakya Elektirik Dağıtım A.Ş. Gezisinden Fotoğraf

23 Ekim cuma günü ''Tredaş Gezisi'' düzenledik.

Yaptığımız gezide bulunan görevliler temel olarak gelen enerjinin aktarımı ve güvenli bir şekilde kontrolünde sorumlu kimselerdi.

Mevcut (?) 3.528 trafoya (?) 63.116 direk vasıtasıyla Alüminyum kaplama iletim kablolarıyla (?) 852,9 MVA toplam trafo üstünde kurulu gücü olan Edirne noktalarına iletim yapılmaktaydı.

Mevcut istasyonda 1 teknisyen 1 mühendis ve iş güvenliğinden sorumlu 1 kişi daha vardı.

Sistematik olarak 8 saatlik vardiyalarla içeride elektrik veri girişlerini yedek jeneratör ve güç kaynağıyla 24 saat takip etmekteydiler.

Alt katta tüm elektrik kontrol panelleri ve geçiş noktaları mevcuttu bu sebepten bize sadece kapı önünde gösterildi. Dışarıdaki hava koşullarına göre sistem izole edilmeye çalışılmıştı.

Mevcut enerji kaybı  %(?) 8,52 olarak kaydedilmiş.
Sadece Edirne'de dışarıda koruyucu ısıya dayanıklı kıyafetler giyiliyordu.

İletilecek nokta içeriden kontrol edilerek yönlendiriliyor, her ana geçiş noktasına enerjinin geldiği yerin adı yazılarak Tekirdağ ve Kırklarelideki enerji sarfiyatı belirleniyordu, tabeladaki değerler saatlik olarak sistem aracılığıyla ana merkeze iletiliyordu.

Sistemin kapatılması gereken durumlar için manuel ve otonom kapatma protokolleri mevcuttu. Harcanan gücün aktif reaktif değerleri burada hesaplanıp kayıp enerji miktarları mesafeye göre hesaplanıyordu.

İçerideki mevcut sistemde arıza olan noktanın mesafe ve yer olarak saptanmasına yarayan araçlar mevcuttu.

Tredaş gezisinde mevcut meslek grubumuza ait bir iş kolunun nasıl icra edildiğini meşakkatlerini ve önemli noktalarını bu istasyondaki bize yardımcı olan görevliler aracılığıyla öğrenmiş olduk. Diğer gezilerimize sizleri de bekleriz.

Ar-Ge Bilişim Topluluğu ''Tredaş Gezisi'' için detaylı resimlere aşağıdaki Kayan Resimlerden ulaşabilirsiniz. 

Ek Resimler
Bu içerik 23.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 514 kez okundu.