Arduino Satın Alma Rehberi

Arduino kodlamaya, prototiplerinizi Arduino üzerinden geliştirmeye veya hobi projelerinizde Arduino kullanmaya karar verdiniz. Büyük soru; hangi Arduino ile başlamalıyım? Hangi Arduino”yu satın almalıyım? Arduino çeşitlerine bakıp kafanız karışabilir, “Arduino Mini”den tutun, “Arduino Lilly”ye kadar bir yığın Arduino çeşidi var.  Hangisi sizin için uygun?

Sizin için kısa ama detaylı bir Arduino satın alma rehberi hazırladık.

 

Arduino Uno

Arduino Uno

ATMega328 tabanlı Arduino kartı.

Arduino Uno”nun bir kaç özelliği:

  • USB-seri iletişim dönüştürücü olarak FTDI entegre kullanılmıyor ama dönüştürme işini ATmega8U2 yapıyor. Bu durum, daha hızlı aktarım olanak sağlıyor. Yani aslında dönüştürücü entegresi kullanıldığında herhangi bir USB bağlantılı cihaz olarak algılanırken, bu dönüştürücünün işinin yazılımla halledilmiş olması, takılan bilgisayar tarafından, yekpare bir USB tak kullan aygıtı olarak algılanmasını sağlıyor. Linux ve Max için driver yüklemek gerekmezken Windows için inf dosyası gerekiyor. FTDI chipi kullanılmamış olmasının verdiği başka bir özellik de Arduino Uno”yu sisteme klavye, mouse, joystick vs. olarak tanıtabilme ve sistemde bu şekilde kullanabilme kolaylığı.
  • Çok popüler olmasından dolayı Arduino Uno ile yapılmış proje örnekleri çokça bulunabiliyor.
  • Üzerinde hem 3.3V hem de 5V çıkışı mevcut.
  • Haberleşme ve güç için hem USB portu hem de DC adaptör girişi bulunuyor.
  • Kolay bağlantı için tüm çıkışlar dişi pin header şeklinde.
————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Leonardo

Arduino Leonardo

Arduino Leonardo, yeni çıkarılan ve Arduino 1.0.1 ‘de desteklenen bir Arduino çeşididir.

Arduino Leonardo ATmega32u4 tabanlı, 20 tane dijital giriş/çıkış pini olan bir arduino çeşididir.

20 pinin 7 tanesi PWM çıkışı, 12 tanesi de analog giriş olarak kullanılabilmektedir. 16MHz. kristal osilatörü mevcuttur. Haberleşmesi mikro USB bağlantıyla gerçekleştirir.

Arduino Leonardo‘ nun öenmli bir farkı da USB haberleşme için ikinci bir entegre kullanılmamış olmasıdır. Bu özellik Arduino Leonardo‘ nun takıldığı bilgisayara fare, klavye olarak tanıtılabilmesini sağlamaktadır.

Standart giriş, çıkış, besleme pinlerinin haricinde;

  • TWI: 2 (SDA) ve 3 (SCL). Wire kütüphanesi kullanıldığında TWI haberleşmeyi destekliyor.
  • Harici kesmeler: 2 ve 3.
  • ICSP headerında SPI pinleri bulunmaktadır. Arduino Uno’daki gibi giriş çıkış pinlerinde değildir, direkt ICSP pinlerindedir. SPI kütüphanesiyle kullanılır.

————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino DUE

Arduino DUE (Arduino Developer Edition)

Arduino DUE  üzerinde 32bit Cortex-M3 ARM işlemci bulunuyor.  Arduino DUE  96 Mhz’de 256Kb Flash  ile ATMEL’in SAM3U( Cortex-M3 ARM diğer adı) işlemcisi kullanacak.  Ayrıca 50Kb SRam, 5 adet SPI  bus,  2  adet I2C arayüzü, 5 UARTS , 16 adet Analog Input 12 bit  ve daha yüksek…  32bit Cortex-M3 ARM ‘nin tüm yeteneklerine bakmak için tıkla.


————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Yun

Arduino Yun
Arduino Yun
,  Arduino ve Linux’u birleştiren, ATmega32U4 ve Atheros AR9331 tabanlı bir mikroişlemci kartıdır. Yun üzerinde bulunan Atheros işlemci, OpenWRT tabanlı Linino işletim sistemine sahiptir. Arduino Bridge kütüphanesi, iki işlemci arasında iletişimi sağlar. USB host, ağ arayüzleri ve SD kart AR9331’e bağlanmıştır. Bridge kütüphanesi sayesinde Arduino’nun bu özelliklere arayüz oluşturmasını sağlar.

Arduino Yun ikinci bir işlemci veya programlama için seri adaptör ihtiyacını ortadan kaldırarak, dahili USB’ye sahip ve kullanıcı tarafından programlanabilen ATmega32U4 AVR mikroişlemciye sahiptir. Bu da Arduino Yun’u birçok iş yapabilen bir mikroişlemciye dönüştürür. Buna ek olarak sanal (CDC) serial/COM arayüzlerini destekler, bilgisayarınız Arduino’yu klavye veya mouse olarak tanıyabilir.

Yún, Leonardo ile aynı ve mikro USB ya da WiFi üzerinden programlanabilen 20 digital I/O pinine (7 tanesi PWM çıkışı, 12 tanesi analog girişi olarak kullanılabilir.) sahiptir. Yun’a çalışması için gerekli gücü USB üzerinden veya Vin pininden sağlayabilirsiniz. Ayrıca PoE modülü ekleyerek, kartı ethernet üzerinden besleyebilirsiniz.

UYARI:  Vin aracılığıyla kartı çalıştırırken 5V regülatör kullanılmalıdır. Kart üzerinde yüksek voltaj için regülatör bulunmamaktadır. Yüksek voltaj kartınıza zarar verebilir.


————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Tre

Arduino Tre
1-GHz lik Sitara AM335x işlemci sayesinde, Arduino Uno dan 100 kat daha yüksek işlem gücüne sahip olacak olan Tre, güçlendirilmiş ses ve görüntü donanımına sahip. HD kalitesinde ses ve görüntü, onboard Ethernet, 4 adet host USB adaptörü ve birçok özelliği ile Arduino Tre ön plana çıkıyor.




————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Micro

Arduino Mikro
Arduino Mikro, Adafruit ile bir araya getirilerek geliştirilmiş olan Atmega32u4 temelli olan bir mikrokontrolcü kartıdır. 20 dijital giriş/çıkış pinine (7'si PWM çıkışı ve 12si analog giriş olarak kullanılabilir), 16 MHZlik kiristal osilatöre, mikro USB bağlantısına, ICSP başlığına ve reset butonuna sahiptir. Mikrokontrolcüyü desteklemek için her türlü ekipmana sahiptir. Örneğin bilgisayara bağlamak istediğinizde sadece mikro USB kablosunu kullanmanız yeterli olacaktır.

————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Robot

Arduino Robot
Arduino Robot tekerlekleri olan ilk arduino'dur. Robotun en büyük özelliği, üzerinde bulunan sensör, motor, ekran ve bir çok farklı giriş çıkış biriminin (buton, led, hoparlör, potansiyometre) kullanmaya hazır halde bulunmasıdır. Elektronik bilgisi olmayan ve arduino ve robotik ile uğraşmak isteyenler için tasarlanmıştır.

Robot; Motor Board ve Control Board olarak iki karttan oluşmaktadır ve her kart üzerinde kendi işlemcisi bulunmaktadır. Motor Board; motorları kontrol eder, Control Board ise sensörleri okur ve genel çalışmanın nasıl yapılacağını yönetir. Her iki kart üzerinde de Atmega32u4 mikrodenetleyicisi bulunmaktadır ve her iki kartta Arduino IDE ile programlanır.

Robotu programlamak, Leonardo programlamaya benzerdir. Her iki kartta kendi üzerinde dahili usb'sini bulundurmaktadır ve harici bir programlayıcıya ihtiyaç duymadan usb üzerinden programlanırlar. Bu da robot'un bilgisayarda sanal (CDC) seri port açmasına izin verir. 

Bir çok arduino kartında olduğu gibi robot'un da tüm donanım ve yazılım dökümanları açık kaynaklıdır. Yani robot'un nasıl yapıldığını tam olarak öğrenebilir ve bu bilgileri kendi yapacağınız robotta başlangıç noktası olarak kullanabilirsiniz. 

————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Esplora

Arduino Esplora
Arduino Esplora, Arduino Leonardo 'dan türetilen bir mikrodenetleyici kartıdır. Arduino Esplora 'nın diğer tüm kartlardan farkı kendi üzerinde kullanıma hazır sensörler bulundurmasıdır. Arduino Esplora bu yapısıyla özellikle ilk başta elektronik öğrenmeye gerek duymadan, direkt ve hızlıca Arduino üzerinde çalışmak isteyenlere hitap ediyor.

Arduino Esplora üzerinde bir adet basma butonlu ve iki eksenli joystick, 4 buton, MMA7361L ivme sensörü,TMP36 sıcaklık sensörü, ışık sensörü, RGB led, mikrofon, buzer ve lineer potansiyometre bulunuyor. Ayrıca Esplora üzerindeki TinkerKit giriş - çıkış soketleri ve renkli TFT LCD ekran konnektörü ile kartın özelliklerini arttırmak da mümkün. 

Arduino Leonardo 'da olduğu gibi Esplora da 16 MHz lik kristal osilatör ile ATmega32u4 AVR mikrodenetleyici kullanıyor. Ayrıca kart üzerinde bulunan mikro USB konnektörü ile aynı Leonardo 'daki gibi klavye veya mouse gibi bir USB aygıtı olarak davranabiliyor. 

Esplora 'nın sol üst köşesinde bulunan Reset butonu kartın resetlenip yeniden başlatılması için kullanılıyor. Kart üzerinde 4 adet LED bulunuyor.

  • On Led : Kart bir güç kaynağına bağlı olduğunda yeşil renkte yanar.
  • L Led : Sarı renktedir. 13. pinden doğrudan mikrodenetleyiciye bağlıdır.
  • RX ve TX Ledleri : Sarı renktedirler. USB üzerinden veri gönderilirken (transmit - TX) ya da alınırken (receive - RX) yanarlar.

Arduino Esplora bir mikrodenetleyiciyi desteklemek için gerekli bileşenlerin hepsini içerir, başlamak için sadece USB ile bir bilgisayara bağlanmalıdır. Arduino Esplora 'yı harici bir güç kaynağından beslemek için TinkerKit soketlerinden birine harici bir 5V beslemesi bağlamanız gerekmektedir.

————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Mega ADKArduino Mega ADK
Arduino Mega ADK;
Atmega2560 temelli bir mikrodenetleyici kartıdır. MAX3421e entegresi sayesinde usb host üzerinden android cihazlara bağlanabilir. Üzerinde 54 adet dijital giriş/çıkış pini (15 tanesi PWM çıkışı olarak kullanılabilir), 16 analog giriş, 4 UART (donanımsal seri port), 16Mhz kristal, usb soketi, güç soketi, ICSP konektörü ve reset tuşu bulundurmaktadır. Kart üzerinde mikrodenetleyicinin çalışması için gerekli olan her şey bulunmaktadır. Kolayca usb kablosu üzerinden bilgisayara bağlanabilir, adaptör veya pil ile çalıştırılabilir.


————————————————————————————————————————————————————–
Resim Arduino Ethernet

Arduino Ethernet
Arkadaşlar bildiğiniz gibi arduinomuzun üzerine takabileceğimiz Wiznetin yaptığı bir modül var. Bu modülün arduino Uno ile birleşiminden bu arduino modülü çıkmış. Hakikaten çok kullanışlı diyeceğim bir arduino modeli. Üzerinde ethernet kartı ,

Mikro Sd hafıza kartı ve hatta üzerine sonradan takılabilecek PPoE de eklenebilir.


————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Mega2560

Arduino Mega2560

Arduino Mega”nın son versiyonu olan Arduino Mega2560, Atmega2560″ın geliştirilmiş chipsetlisi kullanılarak yükseltilmiş diyebiliriz. Bu yükseltme, orijinal Mega”nın 2 katı flash memory kazandırdı(256k) Aynı zamanda Uno”da olduğu gibi FTDI USB-Seri dönüştürme chipi de bu versiyonda kullanılmadı.

Bu Arduino çeşidi de Arduino Uno”ya benziyor. Gerçi tüm Arduino”lar birbirine üç aşağı beş yukarı benziyor ama Arduino Uno, Arduino çeşitleri arasında bel kemiği diyebileceğimiz bir tür olduğu için diğer geri kalanlarını Uno”yla karşılaştırıyoruz. Mega2560 Uno”dan bellek olarak da daha yüksek.

Mega2560″ın bir kaç özelliği:

  • ATmega2560 “ya yükseltilmesi sayesinde 256k flash memory”ye sahip.
  • USB-seri iletişim dönüştürücü olarak ATmega8U2 kullanıyor. Bu daha hızlı aktarıma olanak sağlıyor. Linux ve Max için driver yüklemek gerekmezken Windows için inf dosyası gerekiyor. FTDI chipi kullanılmış olmasının verdiği başka bir özellik de Arduino Uno”yu sisteme klavye, mouse, joystick vs. olarak tanıtabilme kolaylığı.
  • Daha fazla dijital çıkışı var.
  • 14 PWM çıkışı mevcut.
  • Haberleşme ve güç için hem USB portu hem de DC adaptör girişi bulunuyor.
  • Üzerinde hem 3.3V hem de 5V çıkışı mevcut.
  • Kolay bağlantı için tüm çıkışlar dişi pin header şeklinde.
————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Mini

Arduino Mini

Arduino Mini aslında ATmega168 ama bazı modellerinde ATMEGA328 kullanılmıştır. 14 I/O pin mevcuttur. Bunlardan altı tanesi PWM dir, 8 analog girişi vardır ve 16 MHZ kristal kullanılmıştır.


————————————————————————————————————————————————————–

LilyPad Arduino
LilyPad Arduino

En enteresan Arduino çeşitlerinden bir tanesidir.  LilyPad Arduino, Leah Buechley tarafından giyilebilir elektronik sistemler için tasarlanmıştır.  Herhangi bir kumaşa rahatlıkla dikilebilen LilyPad Arduino aynı zamanda yıkanabilir!

LilyPad”in bir kaç özelliği:

  • Dikilebilir!
  • Yıkanabilir!
  • Kendine has aksesuar sınıfı vardır. Yani sadece LilyPad için tasarlanmış Arduino eklentileri, switchleri, kabloları vardır.

————————————————————————————————————————————————————–
LilyPad Arduino (Simple Version)

LilyPad Arduino (Simple Version)

Üzerinde Arduino bootloaderlı ATmega328 işlemci bulunduran LilyPad Arduino (Simple Versiyon) kartı, LilyPad Arduino Ana Kartı'na göre daha az pin sayısına, dahili güç bağlantı soketine ve dahili açma/kapama düğmesine sahiptir.  2 pin JST kablolu piller ile sorunsuzca çalışır.

LilyPad Simple versiyon, dikilebilir projelerinizi daha basit bir şekilde uygulamaya koyabilmeniz için tasarlanmıştır. Bu versiyonda bir güç kaynağını projenize dikmenizin önüne geçilmiştir. ISP headerlar bu versiyonda kaldırılmış ve MCP73831 IC'ye dayanan bir şarj devresi eklenmiştir. Bu sayede Li-Po bataryanızı doğrudan Simple versiyon üzerinden şarj edebilrsiniz. (FTDI kablosu üzerinden güç verdiğiniz takdirde)

Lilypad, Leah Buechley tarafından geliştirilen ve SparkFun ile Leah firmalarının ortaklaşa tasarlamış olduğu giyilebilen bir e-tekstil ürünüdür. Her bir Lilypad ürünü elbiselere kolayca dikilebilmek için akıllıca tasarlanmış büyük bağlantı padlerine sahiptir. Değişik giriş, çıkış, güç ve sensor eklenti kartları mevcuttur. Aynı zamanda bu ürünler yıkanabilirler.

NOT: LilyPad Simple versiyonunda pil şarj devresi eklenmiş olduğu için, kart, FTDI headeri üzerinden harici bir devreye güç sağlayamamaktadır. Örneğin bu versiyonda Bluetooth Mate artık tak çalıştır olarak çalışmayacaktır.

————————————————————————————————————————————————————–
LilyPad Arduino SimpleSnap

LilyPad Arduino SimpleSnap

LilyPad Arduino temel geliştirme kartı, ATmega328 tabanlı Arduino Bootloder  (programı yüklü) bir şekilde sunulmaktadır. Küçük ve kullanışlı bir yapısı vardır.

Sistem 5V ile çalışmaktadır. Sistemin programlanması Arduino Pro Modülünde olduğu bir programlayıcı kullanılır. Bu kart kullanımı kolaylaştırmak için yuvarlak bir yapıda krokodil kablo ile rahatlıkla devrenizde kullanmanız için tasarlanmıştır.

Fonksiyon olarak diğer Arduino serileri ile aynı performansa sahiptir. Kolay bir şekilde programlanır. Programlama yapabilmeniz için bir de FTDI Kartı kullanmanız gerekmektedir.  


————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Nano

Arduino Nano

Arduino Nano ATmega328 mikrodenetleyici (Arduino Nano 3.x ) veya Atmega168 ( Arduino Nano 2.x ) mikrodenetleyici barındıran, küçük , tam ve breadboard dostu bir Arduino kartıdır. Arduino Duemilanove ile hemen hemen aynı fonksiyonlara sahiptir. Arduino Nano Gravitech tarafından tasarlanmıştır ve kullanılmaktadır.

————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Pro

Arduino Pro

SparkFun “ın ürettiği bir Arduino çeşididir. Arduino Duemillanove”nin neredeyse aynısıdır ama en temel farkı üzerindeki komponentlerin SMD(Surface Mount Device) olmasıdır. Bu da boardun incelmesini sağlamıştır. Normalde kartın üzerindeki komponent yerleşimi Duemilanoveninkiyle aynıdır. Bu da Duemilanove için üretilmiş Arduino eklentilerinin(shieldların) Arduino Pro için de kullanılabilmesini sağlar. Peki performans olarak farkları var mıdır? Hayır. Sadece kartın kalınlığı değişmiştir.

Arduino Pro”nun bir kaç özelliği:

  • İnce.
  • Tüm çıkış yerleri Duemilanove”ninkiyle aynıdır. Dolayısıyla onun için tasarlanmış eklentileri kullanabilirsiniz.
  • Güç anahtarı kartın üstünde
  • Kartın üzerinde JST konnektörü vardır. (Fotoğrafta eğri erkek pinlerinin yanında gördüğünüz krem rengi konnektör)
  • Seri bağlantı maliyeti azaltmak için çıkarılmıştır.
————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Pro Mini

Arduino Pro Mini

Prodaki özelliklerin aynısı Pro Mini”de de vardır. Sadece komponentlerin yerleşimi değiştirilmiş ve sıklaştırılmıştır. Boyut olarak kısıtlama gerektiren projelerde kullanmak için birebirdir. Özellikle gömülü sistem cihaz uygulamalarında Arduino çeşitleri arasında en uygunu Arduino Pro Mini”dir.

Arduino Pro Mini”nin bir kaç özelliği:

  • Foroğrafta da gördüğünüz gibi kendi üzerindeki ATmega mikrodenetleyiciden biraz daha büyüktür.
  • Diğer tüm Arduino çeşitlerinin özelliklerini taşır.
  •  Boyut olarak küçük ama kapasite olarak bir çok projenize yetecek bir Arduino kartıdır.
————————————————————————————————————————————————————–

Notlar
Arduino Pro, Pro Mini ve LilyPad “le ilgili bir kaç not:

  • Bu Arduino çeşitleri olabildiğince küçük tasarlanmaya çalışılmış kartlar. Dolayısıyla fiyat olarak da biraz daha ucuzlar. Tabi küçük olmalarının getirdiği bir dezavantaj da var;  USB portu ve FTDI entegreleri yok. Bu kartları programlamak için seri iletişim kullanmanız gerekiyor. Seri iletişim için de fotoğrafta gördüğünüz FTDI Basic adlı kartı kullanabilirsiniz.
  • Arduino Pro ile Duemilanove arasındaki en büyük fark çalışma voltajları. Pro, hem 3.3V”la hem de 5V”la çalışırken Duemilanove sadece 5V”la çalışıyor. Örneğin arduino projelerinizde sensör kullanacaksanız, Pro almanızı tavsiye ederiz çünkü sensörlerin bir çoğu 3.3V beslemeli oluyor.


————————————————————————————————————————————————————–
Arduino FioArduino Fio

Arduino Fio atmega328 mikroişlemcisi kullanmaktadır. Bu bordu farklı kılan ise hızının 8Mhz olması, alt tarafında Xbee adaptörünün takılacağı bir yerinin olması  ve 3.3 volt ile çalışmasıdır. atmega328 kullandığından geri kalan tüm özellikleri uno ile aynıdır. Eğer Xbee kablosuz adaptörü varsa kablosuz program yükleyebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi üzerinde ayrıda Li-Po Lityum polimer batarya soketi mevcut buda kullanımını daha kolaylaştıracaktır.

————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Microview

Arduino Microview

Microview - OLED Arduino Modüle, kısaca sizlere Arduino temelli bir OLED ekranı micro ölçeklerde sunan bir gösterge. 64x48 piksele sahip. Atmega328P işlemcisi ile sizlere kolayca Arduino şeklinde programlayabileceğiniz bir yapı sunuyor bu boyutlardaki bir OLED ekran içine Arduino Uno sıkışmış sanki.




————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Duemilanove

Arduino Duemilanove:

ATMega328 tabanlı bir Arduino çeşididir. Arduno Duemilanove, Arduino Uno çıkana kadar Arduino piyasasını domine ediyordu ancak Uno çıktıktan sonra biraz geri planda kaldı. Donanım özellikleri olarak Arduino Uno”nun neredeyse aynısı. Uno”dan farkı FTDI entegresinin olması. Uno”da bu dönüştürücü entegre yok, bunun yerine ATmega8U2 dönüştürme işlemi için programlandı. Yani Arduino Uno”nun gelişmemiş bir versiyonu diyebiliriz. Elinizde varsa atmayın ama yeni Arduino alacaksanız da bunun yerine Uno alın.

Duemilanove”nin bir kaç özelliği:

  • USB-seri dönüşüm için FTDI entegresi kullanıyor.
  • Üzerinde hem 3.3V hem de 5V çıkışı mevcut.
  • Haberleşme ve güç için hem USB portu hem de DC adaptör girişi bulunuyor.
  • Duemilanove”da yeni bir özellik olarak otomatik güç algılama sistemi bulunuyor.  Bu sistem gücü USB”den veya adaptör girişinden kendisi seçiyor.
  • Kolay bağlantı için tüm çıkışlar dişi pin header şeklinde.
————————————————————————————————————————————————————–

Arduino BluetoothArduino Bluetooth

Diğer tüm Arduino çeşitlerinin özelliklerini taşıyan Arduino Bluetooth, tüm işlemleri bluetooth üzerinden yapmanızı gerektiriyor. Debug da yapacak olsanız, programlama da yapacak olsanız sadece bluetooth kullanabiliyorsunuz. Zaten USB portu da yok.

Arduino Bluetooth”un bir kaç özelliği: 

  • Kablosuz
  • DC-DC dönüştürücülü bu kart, minimum of 1.2 V,  maximum of 5.5 V ile beslenebiliyor.
  • Bluegiga WT11 modülü kullanıyor. Bu modül en kaliteli bluetooth modüllerinden bir tanesi.  Bluegiga üzerinden ses aktarımını dahi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
  • 5V and 9V çıkışları var.
    Umuyoruz bu yazı hangi Arduino çeşidine ihtiyacınız olduğunu, Arduino”ya başlangıç için hangisini almanız gerektiği hakkında faydalı olmuştur.
————————————————————————————————————————————————————–
Arduino Zero

Arduino Zero

Arduino M0 Pro, Arduino UNO platformunun basit ve daha güçlü bir temsilcisidir. Bu kart, 32-bit ARM Cortex® M0 mimarisine sahip, Atmel'in SAMD212 MCU işlemcisi ile güçlendirilmişti r. M0 kartı ile Arduino ailesi, yüksek işlem gücüne sahip yeni bir üyeye sahip olmuştur.

Atmel’in güçlü çekirdeğine sahip bu kart, esneklik sağlayarak size projelerinizin kapsamını artıracak yeni fikirler verecektir. Ayrıca 32-bit uygulama geliştirme öğrenmeniz için M0 Pro en ideal aracınız olacaktır.

Karta entegre Atmel'in Embedded Debugger (EDBG), ek bir donanım gerekmeden size tam işlevli bir hata ayıklama arayüzü (debugging) sağlamaktadır. Ayrıca EDBG ek olarak programlama ve bootloader işlevi sağlayan sanal COM portu işlevi de sağlamaktadır.

Bu içerik 22.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 6975 kez okundu.